Team Pike Busters: Harri Nyman, Dennis Zetterberg och Mickael Nilsson. (Foto: Anders Forsberg) Team Pike Busters: Harri Nyman, Dennis Zetterberg och Mickael Nilsson. (Foto: Anders Forsberg)[/caption] " /> Pike Busters − med ögon för gädda | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Pike Busters − med ögon för gädda
Team Pike Busters: Harri Nyman, Dennis Zetterberg och Mickael Nilsson. (Foto: Anders Forsberg)

Team Pike Busters: Harri Nyman, Dennis Zetterberg och Mickael Nilsson. (Foto: Anders Forsberg)

Tävlingarna har blivit en allt viktigare del av fisket för många gäddspecialister runt om i landet. I Fiskejournalen nummer 4 tar vi rygg på en framgångsrik trio som frikostigt bjuder på heta tips.
Det har blivit allt mer prestige i att prestera bra i fisketävlingar. Det har lett till att många framgångsrika gäddfiskare går ihop och bildar team för att möta den mördande konkurrensen. I senaste Fiskejournalen får du träffa Pike Busters som bland annat tipsar om hur du kommer till tals med hård vind och bångstyriga gäddor.
Här kan du bläddra i senaste numret.
Vill du bli prenumerant? Klicka här.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta