Planera in ett ljus i höstmörkret

Häng med du också! Fiskekryssningen är till för att sportfiskare ska träffas, utbyta erfarenheter och ha kul tillsammans.

fiskbåt me kändisarSommaren går fort och snart är det höst igen. Missa inte att boka en plats på Fiskekryssningen! 7-8 november kastar vi loss för ett dygn med föredrag, workshops, mässa och fiskefest.
Fiskejournalen, Sportfiskarna och Allt om Flugfiske är arrangörer och hela svenska fiskeeliten kommer att finnas ombord. Det blir föredrag med Gunnar Westrin, Martin Falklind, Håkan Fransson, Nicka Hellenberg, Cecilia Grönberg och många, många fler.
I år finns det en egen flugfiskeavdelning ombord där bland annat Mikael Frödin, Johan Klingberg, Niklaus Bauer, Tellis Katsogiannis och Andreas Andersson binder flugor. Det blir konsert med Weeping Willows till förmån för Ge-fan-i-våra-vatten-projektet.
Sist men inte minst avslutar vi med en gäddshow där Trumman, Joel Abrahamsson, Niklaus Bauer, Tobias Fränstam tillsammans med publiken, kommer att konfronteras med nya sidor av gäddan under ledning av Per-Ola Johannesson.
Från 690 kr får du hytt, underhållning, föredrag och workshops. För ytterligare 602 kronor får du buffémiddag inklusive dryck, frukost och buffélunch.

 Mer om Fiskekryssningen
Boka Fiskekryssningen
Läs preliminärschemat här
Anmäl dig till workshop och mindre föredrag

Annons
AKTUELLT

Snart dags för Västerhavsveckan

Fiska, åka båt, paddla kajak och samla in spännande djur från havet är bara några av de aktiviteter som erbjuds under årets Västerhavsvecka. I år firas 10-årsjubileum och fler orter är någonsin medverkar med roliga, spännande och havsnära aktiviteter.

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...