Plåster på såren!

Den här gäddan är, minst sagt, plåster på såren för Mats Söderholm i Umeå. Efter en lång sjukperiod blev den en härlig nystart i tillvaron.
Mats har haft det motigt i vintern. En avsliten hälsena har gjort att den ivrige sportfiskaren Mats fått hålla sig i stillhet, på ett sätt som han inte är van vid. Men i början av april var han så pass återställd att det blev en tur ut på isen, för pimpel och ismete. Sambon Lena fanns med – och höll ett vakande öga på Mats får man förmoda…
Efter att ha fiskat upp betesfisk riggade Mats till ett par gäddmeten och så hörde han en bjällra pingla till:
”Vippan stod rakt ner utan att släppa lina. Jag lossade klämman och bad Lena hämta kameran. När spolen stannade av en aning gjorde jag mothugg. Det kändes inte så speciellt, så jag vevade in lina och plötsligt rusade fisken igen. Spöt står nu kraftigt böjt och tyngden är helt otrolig, men efter cirka fem minuter får jag till ett gälgrepp i hålet”.
Väl där blir det riktigt dramatiskt, när Mats kommer på att han glömt avkrokningsmatta och vågnät i stugan. Med assistans från Lena lyckas han till slut få upp gäddan på en Electro Samson, väga den till 16,1 kilo och sedan snabbt släppa tillbaka den.
”Det är få förunnat att få såna fiskar, därför var glädjen stor att få släppa tillbaka besten i sjön”, skriver Mats som pulvriserade sitt eget tidigare personbästa och dessutom överträffade fiskekompisen Filip Grahn som fick en femtonkilos någon vecka tidigare.
Svenne Andersson

Mats Söderholm med den mycket tjocka och välfödda gäddan som pressade vågen över 16-kilosstrecket.

Mats Söderholm med den mycket tjocka och välfödda gäddan som pressade vågen över 16-kilosstrecket.

Annons
AKTUELLT

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...