" /> Plastflaskor från havet blir skor | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Hans Hällman
Plasten i haven bryts ner långsamt och är ofta i så bra skick att den kan återvinnas. Foto: Parley/Adidas
Plastflaskor från havet blir skor

Haven översvämmas av plast och flera klädkedjor tillverkar nu produkter av plastskräp. En av dessa är Adidas vars nya skomodell tillverkas av plastflaskor från Maldiverna.

Modellen heter Ultra Boost Uncaged Adidas X Parley och för varje par har det i genomsnitt behövts elva plastflaskor. Plasten har insamlats av företaget Parley som alltså fått namnge modellen som tack för hjälpen.

Foto: Adidas

Det här är inte första gången Adidas tillverkar produkter av återvunnet plastskräp. Sedan några år tillbaka spelar både Bayern Munchen och Real Madrid med kläder från havsplast.

Läs mer om produkten och samarbetet här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta