Passa på att utveckla dig som laxfiskare under coachning av självaste Mikael Frödin. Några platser har öppnat sig till helgens Master Class i Mörrum. " /> Platser kvar till Frödin Master Class i Mörrum | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Mikael Frödin är inte bara en av våra bästa laxfiskare, utan är även duktig på att lära ut laxfiskets konst.
Platser kvar till Frödin Master Class i Mörrum

Passa på att utveckla dig som laxfiskare under coachning av självaste Mikael Frödin. Några platser har öppnat sig till helgens Master Class i Mörrum.
Nu stiger de stora blanklaxarna i Mörrumsån och medelvikten är normalt över 10 kilo. Under tre intensiva majdagar finns möjligheten att lära sig fisketeknik, kastning, utrustning, flugval och flugbindning av Mikael Frödin, som kommer att coacha alla deltagare individuellt.
Mikael Frödin, som skriver för både Fiskejournalen och Allt om Flugfiske, är en världsauktoritet på laxfiske. Han har över 5000 laxfiskedagar i bagaget.
Hans Master Classes är utvecklade för att ge en djupare inblick i laxfiskets magi och förbättra deltagarnas fångstchanser, vare sig det är Mörrumsån, Norge eller Kola.
Tid: 1-3 maj.
Boende: Mörrum River Lodge vid pool 17.
Info och bokning: info@morrumriverlodge.se eller 0454-503 30, www.morrum.se

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta