[/caption] " /> Platta fiskar på radion 17.45 idag | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Platta fiskar på radion 17.45 idag

Viggo och Olga med varsin identisk sandskädda tagna på bottenmete.

I dagens barnradio ger sig fiskegänget ut till havs. Olga, Viggo och Martin Falklind får både plattfiskar, simpor och torskar.
P4:s fiskesatsning för barn har kommit till sitt tredje avsnitt och idag står bottenmete med mask, mussla och räka på menyn. Hela gänget befinner sig på en brygga utanför Göteborg där de hoppas på att få skäddor.
Skrubbskäddan och sandskäddan är våra vanligaste plattfiskar och är lätta att fånga med enkla medel. Dessutom är de goda fisk att äta. Följ med 17.45 i eftermiddag och lyssna hur det går!
Radiofiskeserien fortsätter hela veckan.
Lyssna på fler inslag på Sveriges Radio
Läs mer på fiskeskolor
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta