Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Plattfisk på G

Hösten är på många sätt årets hetaste fisketid. Detta gäller inte minst i havet där artrikedomen är som störst och flera intressanta arter finns där vi kan fiska efter dem.
Nu drar skrubborna in på grundare vatten i hamnar och strömsatta sund och i Öresund samlas spättorna på välkända plattfisklokaler som Disken och Lappen grund. Plattfisk kan fiskas från land längs stora delar av våra kuster. Från egen båt kan du ha fantastiskt fiske och har du inte allt för långt till Helsingborg kan du ta en turbåt till plattfisket.
Hösten är också den tid då plattfisken är i bäst kondition och därmed gör sig bäst på tallriken. Rökt skrubba eller friterade spätta filéer är inte fel…
I Fiskejournalen nr 9 2011 berättar vi om en en rad heta platser där du kan fiska plattfisk.
För att boka plats på turbåt klicka HÄR

Anders Nicander

Härliga fiskestunder väntar längs kusten, när plattfisken går till. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta