Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Plattfisktid

Senvåren och hösten är årets bästa perioder för plattfiske. I Öresund fångas just nu rödspättor, skrubbor och oändliga mängder sandskädda.
Plattfiskmete är en otroligt rolig fiskeform. Alla får fisk och de som är riktigt duktiga får mycket fisk. Nu för tiden är det framförallt i Öresund man har en chans att träffa på plattfisk i större mängd, men sandskäddan och skrubban är fortfarande vanlig längs hela Västkusten. Vid plattfiskmete ska tacklet hållas i ständig rörelse. Latmete när tacklet bara ligger stilla på bottnen ger betydligt färre fiskar. Borst- och sandmask, räka och kött från blåmussor är superagn. Kroken ska vara tunn och långskaftad. När plattfisken hugger kan den behöva några sekunder på sig att sätta i sig agnet innan man gör mothugg.
Kommer du inte ut med egen båt kan du boka turbåtsfiske efter plattfisk med legendariska Vandia i Öresund. För mer info klicka HÄR
Anders Nicander

Triss i plattfisk tagna vid fiske i Öresund. (Foto: Anders Nicander)


Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta