På sin 27-årsdag fick Stine Åsebö från Eid i Norge en spännande present – en plogjärnsrocka på 8,81 kilo. " /> Plogjärnsrocka i födelsdagspresent | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Plogjärnsrockan har ett nästan gulligt ansikte. Rockan vägdes till 8,81 kilo och återutsattes.
Plogjärnsrocka i födelsdagspresent

På sin 27-årsdag fick Stine Åsebö från Eid i Norge en spännande present – en plogjärnsrocka på 8,81 kilo.
Stine var ute och fiskade efter plattfisk med ett lätt tackel, när spöet plötsligt blev väldigt tungt. Fisken drog ner mot botten flera gångar och kompisarna i båten misstänkte att hon fått på en rejäl piggvar, vilket var en rimlig gissning i dessa norska vatten.

Det är inte många sportfiskare som fått en plogjärnsrocka.

Stine koncentrerade sig på fisken och lyckades till slut få upp en märklig varelse som visade sig vara en plogjärnsrocka, en mycket sällsynt art. Det är inte många sportfiskare som fått en plogjärnsrocka på spö. Med sina 8,81 kilo tog Stine dessutom nytt klubbrekord – och allt detta på sin födelsedag.
– En perfekt födelsedag. Det här visar också varför det är så roligt att fiska, man kan inte sluta för när som helst kan det smälla, säger Stine Åsebö till fiskesajten hooked.no.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta