Att glupska gäddor och hungriga fåglar cirkulerar kring båten under fisketuren är inte alls ovanligt. Men att få sällskap av en björn ute på svenska vatten hör vi sällan talas om. " />
Annons
Plötsligt fick fiskarna sällskap av simmande björn | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Här kommer det plötsligt en björn simmandes bland båtarna. Foto: Från SVT/Eva Holmbom
Plötsligt fick fiskarna sällskap av simmande björn

Att glupska gäddor och hungriga fåglar cirkulerar kring båten under fisketuren är inte alls ovanligt. Men att få sällskap av en björn ute på svenska vatten hör vi sällan talas om.

Det är SVT Norrbotten som visar det smått unika filmklippet från Purkijaur utanför Jokkmokk. Eva Holmbom och hennes man Jan befann sig i området för att fira midsommar, samt för att testa fiskelyckan. När de befann sig ute på vattnet så dök det plötsligt upp en björn bland båtarna.

– Den simmade så nära vår båt att jag nästan kunde ta i den. Först trodde vi att det var en älgkalv men på närmare håll såg den ut som en gris, men sen såg vi att det var en björn, säger Eva Holmbom till SVT.

Hon hade sinnesnärvaro nog att ta fram mobilen och filma det hela, vilket du kan se på länken här!

Läs även om den huggvilliga abborren i Örnsköldsvik:

Huggvilliga abborren ”Fläcken” har fångats nio gånger

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En del av Shimanos svenska team, från vänster: Carl Sterner, Heikki Turunen, Juha Penttilä, Mats Lagerkvist, Adam Davies, Andreas Rasmussen och Jonathan Bjurstam.
Shimano satsar på fisket i Norden – tar över försäljning

Nästa år är det 100 år sedan varumärket Shimano grundades. Nu kommer beskedet att företaget etablerar sig på nordisk mark och även tar över försäljningen av Shimano fiske.

Snacket om Shimanos satsning i Norden har redan pågått ett tag, och för branschen är det alltså ingen större överraskning att det nu blir officiellt. Det handlar alltså om att Shimano Nordic tar över försäljningen av Shimano fiske i Norden, med bland annat målsättningen att erbjuda sina kunder ett större sortiment.

Ett nytt så kallat ”showroom” står redan klart i Uppsala, och en rad nya medarbetare har installerat sig. På det svenska kontoret finns Carl Sterner, säljchef för fiske i Norden; Jonathan Bjurstam, marknadskoordinator; Jesper Wedin, säljare; samt Mats Lagerkvist, kundsupport och innesälj, meddelar Shimano genom ett pressmeddelande.

Även på Shimanos lokala säljkontor i Norge, Finland och Danmark utökas teamen med nya kollegor med inriktning på fiske.
– Det tog förstås tid att hitta rätt personer, men snart är alla på plats. Samtliga har ju redan en gedigen fiskebakgrund, men vi längtar efter att få bekanta oss med branschen utifrån vår nya roll. Vi ser verkligen fram emot att få lära oss mer om kundernas förutsättningar och behov och tillsammans komma fram till rätt support för dem. Det är superviktigt för oss, säger Carl Sterner i pressmeddelandet.

Målet är också att ”den lokala närvaron kommer även att ha betydelse för marknadsföringen mot slutkonsument, där Shimano kan vara mer lyhörda och anpassningsbara för trender och efterfrågan – oavsett om det gäller produkter eller verksamhet”.

Du kanske även gillar detta