Att glupska gäddor och hungriga fåglar cirkulerar kring båten under fisketuren är inte alls ovanligt. Men att få sällskap av en björn ute på svenska vatten hör vi sällan talas om. " /> Plötsligt fick fiskarna sällskap av simmande björn | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Här kommer det plötsligt en björn simmandes bland båtarna. Foto: Från SVT/Eva Holmbom
Plötsligt fick fiskarna sällskap av simmande björn

Att glupska gäddor och hungriga fåglar cirkulerar kring båten under fisketuren är inte alls ovanligt. Men att få sällskap av en björn ute på svenska vatten hör vi sällan talas om.

Det är SVT Norrbotten som visar det smått unika filmklippet från Purkijaur utanför Jokkmokk. Eva Holmbom och hennes man Jan befann sig i området för att fira midsommar, samt för att testa fiskelyckan. När de befann sig ute på vattnet så dök det plötsligt upp en björn bland båtarna.

– Den simmade så nära vår båt att jag nästan kunde ta i den. Först trodde vi att det var en älgkalv men på närmare håll såg den ut som en gris, men sen såg vi att det var en björn, säger Eva Holmbom till SVT.

Hon hade sinnesnärvaro nog att ta fram mobilen och filma det hela, vilket du kan se på länken här!

Läs även om den huggvilliga abborren i Örnsköldsvik:

Huggvilliga abborren ”Fläcken” har fångats nio gånger

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta