" /> Polisen varnar för båtstölder | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Båtmotorer fortsätter att vara stöldbegärligt gods.
Polisen varnar för båtstölder

En stöldliga härjar nu längs västkusten. ”På en skala 1-10 är det nu 10 i risk för stölder av båtmotorer i väst”, säger polisen Thomas Andersson till SVT Nyheter.

Om du har en båt på västkusten ska du nog kolla till den lite extra den närmaste tiden. Polisen berättar nämligen om ett misslyckat försök att stjäla båtmotorer i Kungälv – och varnar nu för att nya stöldräder kommer.

”De kommer inte att ge sig innan de har ett antal motorer att ta med sig hem”

– Vi känner numera väl till hur ligorna arbetar. De kommer inte att ge sig innan de har ett antal motorer att ta med sig hem, säger Thomas Andersson, polisens expert på båtstölder, till SVT Nyheter.

Polisen uppmanar den som ser något misstänkt att ringa 114 14.

Här finns tips på hur du minskar risken att bli offer för den härjande ligan.

Läs mer på SVT Nyheter här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
32 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta