Annons
Politiskt förslag: Skrota Havs- och vattenmyndigheten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 veckor sedan Sverige Anders Lundin
Nyttan med Havs-och vattenmyndigheten ifrågasätts av Kristdemokraterna. Foto: Aktion Rädda Vättern
Politiskt förslag: Skrota Havs- och vattenmyndigheten

Havs- och vattenmyndigheten har gjort sitt och bör läggas ned. Det anser Kristdemokraterna, som i stället vill att Jordbruksverket och Naturvårdsverket tar över deras arbetsuppgifter.

Det är i en följdmotion till miljöbudgeten som Kristdemokraterna har framfört kritiken mot Havs- och vattenmyndigheten, och förslaget att skrota densamma. Enligt deras miljöpolitiske talesperson, Kjell-Arne Ottosson, så finns det ett utbrett missnöje med myndigheten.
– Det är en fråga med flera delar. Hur många myndigheter ska vi ha? Men framför allt så finns det en stor kritik mot myndigheten. Den tillit som en så viktig myndighet ska ha saknas, säger han till Altinget.

Deras förslag möts dock av kritik från regeringen. Två ledande socialdemokrater tar nu Havs- och vattenmyndigheten i försvar, och kritiserar i stället Kristdemokraternas syn på miljön.

”Jämfört med förslagen från den socialdemokratiskt ledda regeringen vill KD även kraftigt reducera åtgärder för havs- och vattenmiljön med 240 miljoner kronor. KD vill också skära bort 35 miljoner kronor för miljöövervakning och även stöd till miljöorganisationen Swedish Water House”, skriver riksdagsledamötena Hanna Westerén och Markus Selin i en debatt i Svenska Dagblader.
Förutom nämnda neddragningar vill KD även ta bort mer än en miljard kronor av medlen, motsvarande två tredjedelar, avsatta för värdefulla naturmiljöer och friluftsliv. Detta skulle ge markant försämrade förutsättningar för svensk fisketurism, friluftsliv och landets alla fritidsfiskare, enligt debattörerna.
Här hittar du hela debatten.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta