[/caption] " /> Popper gav 100-klubbare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Popper gav 100-klubbare

Robin Waermes 111 centimeter långa gädda från Ätran fick sällskap under drillningen.

Efter att ha provat spinnerbait bytte Robin Waerme från Eksjö till en popper. Ett lyckat byte, då drömfisken högg efter tre kast. Han anmäler självklart fisken till 100-klubben och blir belönad med ett bete från CWC.
En blå-orange popper var det som tog Roben Waerme in i 100-klubben. På tredje kasten högg en 111 centimeter lång gädda – och sedan följde en nervpirrande fajt.
– Det var väldigt nervöst eftersom vegetationen var extrem på fiskeplatsen, berättar Robin.
Han berättar även om en lustig händelse då fisken drillades. En annan gädda, som uppskattades till fem kilo, anslöt till Robins krokade fisk och gjorde två rejäla hopp precis jämte 100-klubbaren.
Har du varit med om något liknande? Berätta gärna i kommentarfältet här nedan.
Eftersom detta är Robins första anmälda 100-klubbare blir han belönad med ett bete från CWC.
Vill du också bli medlem i 100-klubben? Klicka här för mer information.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta