Den 15 november avgörs populära 08-abborren vid Slussen i Stockholm och den 4 november är sista dagen för att anmäla sig. Tävlingen går ut på att i lag under fem timmar räkna ihop sina fem största fiskar och samla ihop så många centimeter abborrar som möjligt.  " /> Populär abborrtävling i centrala Stockholm | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Anders Holm
Abborren – en av våra populäraste fiskar som du hittar kring huvudstaden. Foto: Martin Falklind
Populär abborrtävling i centrala Stockholm

Den 15 november avgörs populära 08-abborren vid Slussen i Stockholm och den 4 november är sista dagen för att anmäla sig. Tävlingen går ut på att i lag under fem timmar räkna ihop sina fem största fiskar och samla ihop så många centimeter abborrar som möjligt. 

Sugen på att delta? Då gäller att det vara kvick. Idag, den 4 november, är sista dagen för anmälan. Och känner du inte för att delta kan det vara värt att svänga förbi och titta.
08-abborren arrangeras den 15 november av Sportfiskarna tillsammans med Abu Garcia, Lowrance, Söder Sportfiske och Mojoboats. Man tävlar under fem timmar med sina fem längsta abborrar i en lagtävling och med den längsta abborren i en individuell tävling. Varje lag utgörs av minst 1 och max 3 personer.
Tävlingen pågår mellan klockan 09.00-14.00. Tävlingsområdet är Stockholms innerstadsvatten och startplats är Slussen, kajen nedanför Kornhamnstorg. Mer info, regler och anmälan hittar du här!
Anders Holm

 

Relaterad nyhet från din region
22 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Skarvbeståndet i Västra Götaland får reduceras genom skyddsjakt. Foto: Gettyimages
Fördubbling av antalet skarvbon – nu blir det jakt

Både Sportfiskarna och andra aktörer har slagit larm om skarvens tilltagande utbredning längs Västra Götalands kust. Nu kan det hela formuleras i siffror, där inventeringar visar att det skett en fördubbling av antalet skarvbon mellan 2012 och 2020.

Det är Sportfiskarna som basunerar ut resultaten från inventeringen, som SLU gjort tillsammans med erfarna ornitologer och ett flygföretag. Resultatet visar att antalet kolonier vuxit från 14 till 21, och att antalet bon vuxit från 3 000 till 6 000.
– Det kanske mest oroväckande är den stora spridningen av mellanskarv till vattendrag och inlandsvatten. Som ett av många exempel har Kungsbacka Sportfiskeklubb noterat upp till 20 jagande skarvar i Kungsbackaån och även mindre skarvgrupper som nu jagar i deras klubbsjöar flera mil inåt landet. Det är områden där vi aldrig dokumenterat skarv innan, säger Sportfiskarnas regionchef Markus Lundgren på deras hemsida.

De välkomnar också ett färskt beslut om att det nu ska tillåtas skyddsjakt på 3 000 skarvar i Västra Götalands kustvatten och kustmynnande vattendrag.
Det är Sportfiskarna själva som tillsammans med Svenska Jägareförbundet och Sveriges Fiskares Producentorganisation beviljats tillstånd för skyddsjakt på skarv.

Jakten i vattendrag motiveras i beslutet med att utvandrande laxfisksmolt behöver skyddas. Tillståndet gäller till och med den 15 februari 2024 och innebär att maximalt 3 000 skarvar får fällas.
Här kan du läsa mer.

Du kanske även gillar detta