StreetFishing blir alltmer populärt. Här ser vi de tre som lyckades bäst under helgens tävling. StreetFishing blir alltmer populärt. Här ser vi de tre som lyckades bäst under helgens tävling.[/caption] " /> Populär fisketävling vanns av 12-åring | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Populär fisketävling vanns av 12-åring
StreetFishing blir alltmer populärt. Här ser vi de tre som lyckades bäst under helgens tävling.

StreetFishing blir alltmer populärt. Här ser vi de tre som lyckades bäst under helgens tävling.

I helgen som gick avgjordes årets sista Gunki Streetfishing Tournament i Göteborgs kanaler. Vann gjorde Jonathan Danielsson, tolv år gammal.
Närmare 50 hängivna sportfiskare hade samlats vid Stora Teatern i Göteborg när startskottet gick för årets sista Gunki Streetfishing Tournament. Det dröjde inte länge innan Rasmus Kisker stod med ett rejält spöböj – en abborre på hela 1,3 kilo. Nytt personligt rekord och tävlingens största abborre.

Ung vinnare
När tävlingen summerades stod det klart att Jonathan Danielsson, 12 år gammal, vann hela tävlingen (trots en tappad fisk ).
Arrangören Mikael Tono från Splash International är nöjd med att tävlingen lockade nästan 50 personer – och att så många av dom var ”unga och hungriga”.
– Det vore förvånande om inte Streetfishing togs upp som en officiell tävlingsgren av Sportfiskarna inom en snar framtid.
Han passar även på att tacka alla deltagare för deras medverkan ser fram emot nästa års tävlingar.
Läs mer om StreetFishing här.

Resultat:

1:a Jonathan Danielsson
2:a Rasmus Kisker
3:a Wiktor Eriksson

Relaterad nyhet från din region
33 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta