Tio förväntansfulla Fiskejournalenläsare får i helgen en exklusiv möjlighet att fiska med Team Westins vertikalproffs. Fisket är i full gång och de första gösarna är redan landade. " /> Populärt vertikalevent är igång! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Hela det förväntansfulla gänget är samlat innan fisket inleds. Förhoppningvis har ingen glömt solskyddsfaktor den här dagen för det blir varmt...
Populärt vertikalevent är igång!

Tio förväntansfulla Fiskejournalenläsare får i helgen en exklusiv möjlighet att fiska med Team Westins vertikalproffs. Fisket är i full gång och de första gösarna är redan landade.

I helgen arrangerar Westin, Fishing in Sweden och Fiskejournalen ett exklusivt vertikalevent där tio läsare får chansen att lära sig så mycket de hinner om vertikalfiske från Westins experter. Fisket sker på de småländska sjöarna Ylen och Stora Nätaren från guidernas välutrustade båtar. Inte ens fiskeutrustningen behöver deltagarna tänka på, så förutsättningarna för att lära sig kroka en drömgös är de bästa.
Under två dagar får gänget lära sig använda båt och ekolod för att komma i position, vilket uppskattningsvis handlar om 70 procent inom vertikalfiske. Dessutom hur man på effektivaste sättet fiskar på ekon och lockar gösen till hugg samt hur man på skonsammaste vis hanterar och returnerar drömgösen.

Westinguiderna som finns på plats är Björn Tunmats, Henrik Olsson, Marcus Fransson, Daniel Nilsson, Fredrik Johansson och Elias Narvelo. Mellan fiskedagarna bor allesammans fint på Wiredaholm Golf & Konferens som ligger mellan Jönköping och Tranås.
Håll utkik efter vidare fiskerapport från dagarna. Och kom ihåg att det titt som tätt dyker upp exklusiva läsarevent för dig som prenumerant.
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta