Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Praktgädda nära land

Oskar Johansson var nära att ge upp, efter ett riktigt segt fiskepass. Men en gädda som missade kompisens drag gav nya krafter – och det slutade med en fin 100-klubbare.
Oskar, som bor i Umeå, var ute en kväll för att försöka lura upp någon skaplig gädda från Sävarån. Spinnfiske med vobbler gav dock rätt dålig utdelning. Det såg länge ut att bli ett bompass. Men så hade kompisen ett bomhugg och närmast i desperation kastade Oskar ut på samma ställe, för att få gäddan att hugga om.
Nu gjorde den aldrig det, eller så följde den efter vobblern, för Oskar hade nästan vevat klart när hugget kom.
”Det blev tvärstopp. I några sekunder trodde jag det var bottennapp, men det visade sig vara en 115 centimeter lång gädda på 11,72 kilo”, berättar Oskar Johansson i anmälan till 100-klubben.
Svenne Andersson

Oskar med en riktigt fin 100-klubbare från Sävarån.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta