När Tobias Fränstam tittar på trenden i sitt fiske trend över en tioårsperiod, så blir det fler och större fångster för varje år. " />
Annons
Predatorfiske med Tobias Fränstam | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Predatorfiske med Tobias Fränstam

När Tobias Fränstam tittar på trenden i sitt fiske trend över en tioårsperiod, så blir det fler och större fångster för varje år.
– Det är de små skillnaderna som avgör om det är fiasko eller succé, säger Tobias.
På Fiskekryssningen kommer Tobias att berätta om sin taktik och hur fiskelyckan är helt avhängig på observationsförmåga och noggrannhet. Under fisket har han ständig fokus på att klura ut vad som verkligen triggar den stora fisken i just denna stund.

Tobias Fränstam visar upp sina bästa fångster

Tobias berättar om det senaste årets fiske och visar upp några av sina bästa fångster.
–Självklart kommer jag att berätta om hur allt till slut, efter mängder av taktik och funderande, äntligen gick i lås. På Fiskekryssningen vågar jag utlova ett föredrag med allt från fiskars beteende och ekologi till avancerad marinelektronik och båtsnack. Det ska bli kul!

Missa inte Tobias Fränstam på Starlight lördag förmiddag och kom ihåg, att när du fiskekryssar går 50 kronor till fiskevårdsprojektet Ge Fan i våra vatten.
Fiskekryssningen.se

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, den nationella planen duger inte, anser Älvräddarna. Här Hednäs kraftstation i Åbyälven, där fisk hindras från att ta sig vidare.
Regeringens beslut om vattenkraften överklagas

Älvräddarna hade förhoppningen att den nationella planen för nya miljövillkor inom vattenkraften skulle bli det stora trendbrottet. Det blev det inte alls – anser Älvräddarna. I stället överklagar de nu Regeringens beslut att anta planen.

Organisationen anser att den nationella planen för omprövning av vattenkraften står i direkt strid med EU-rätten. Med anledning av detta överklagas nu regeringens beslut till Högsta förvaltningsdomstolen.

”Enligt ramdirektivet för vatten ska unionens vattenförekomster uppnå så kallad god ekologisk status senast 2027. Enligt regeringsbeslutet ska de sista omprövningarna påbörjas först 2037. Med ett inriktningsmål om att max 1,5 terawattimmar ska avsättas för miljöskyddsåtgärder och därtill ett krav riktat till vattenmyndigheterna att alla ramdirektivets möjligheter till undantag från kravet på god ekologisk status ska användas, blir det inte möjligt för Sverige att leva upp till ramvattendirektivets krav”, framgår det av Älvräddarnas ansökan.

Vilka är då Älvräddarnas förhoppningar om att Högsta förvaltningsdomstolen ska pröva fallet?
– Vi utgår från att HFD har den juridiska integritet som krävs för att se regeringsbeslutets brister, säger Älvräddarnas generalsekreterare Christer Borg till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta