Vill du hålla dig uppdaterad i vattenfrågor - då är denna tidning rätt.
Vill du hålla dig uppdaterad i vattenfrågor - då är denna tidning rätt.[/caption]I dag, torsdag 26 februari, kan du läsa första numret av tidningen ”Hav & Vatten”. Det är en initierad tidning för alla som arbetar med eller är intresserade av att ha friska hav, sjöar och vattendrag. " /> Premiär för HaVs tidning | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Premiär för HaVs tidning

Vill du hålla dig uppdaterad i vattenfrågor - då är denna tidning rätt.


Vill du hålla dig uppdaterad i vattenfrågor – då är denna tidning rätt.

I dag, torsdag 26 februari, kan du läsa första numret av tidningen ”Hav & Vatten”. Det är en initierad tidning för alla som arbetar med eller är intresserade av att ha friska hav, sjöar och vattendrag.
Tidningen ges ut av Havs- och vattenmyndigheten, HaV, och är tänkt att komma ut fyra gånger om året.
– Vi kommer att skriva om allt som rör vatten, vatten till havs och i sjöar, i kranar och i avlopp. Om vatten som hotar och om vatten som ger liv. Vi gör det för att frågan om vatten är livsviktig, säger Maud Larsen, kommunikationschef på HaV och ansvarig utgivare för tidningen.
Tidningens första gästkrönikör är komikern och programledaren Anders ”Ankan” Johansson, som bland annat är känd från radions ”Så funkar det” och TV-programmen ”Fiska med Anders”.
Tidningen riktar sig först och främst till politiker och beslutsfattare på kommunal och regional nivå, men även representanter som arbetar med vatten på företag, myndigheter och organisationer. maud.larsen@havochvatten.se
För mer information kontakta maud.larsen@havochvatten.se

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta