I " /> Premiär för Havsfiskeboken | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige nicander
På lördag kan du köpa Havsfiskeboken och lyssna på föreläsning om havsfiske på Tajtlajn i Kållered.
Premiär för Havsfiskeboken

I

helgen finns det chans att frossa i havsfiske när författarna till Havsfiskeboken, Markus Lundgren och Lennart Waje, finns på plats i sporfiskebutiken Tajtlajn i Kållered söder om Göteborg. 

Det är på lördag som du kan åka till Tajtlajn i Kållerd för att köpa Havsfiskeboken och då till specialpris. Varje hel timma mellan klockan elva och fjorton  kommer Markus att hålla föredrag och visa bilder. 11:00, 13:00 och 15:00 kan du lyssna på föredrag om kikfiske efter piggvar och klockan 12:00 och 14:00 berättas det om svenskt djuphavsfiske.

Butiken bjuder på kaffe och bulle och vill du köpa havsfiskeprylar kan du göra det till ett rabbaterat pris.

Anders Nicander

 

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Du kanske även gillar detta