Premiär för ny Ge-Fan-musik på Fiskekryssningen

På Fiskekryssningen kan du bland annat träffa och lyssna på Weeping Willows och Anders "Boba" Lindström.

På Fiskekryssningen kan du bland annat träffa och lyssna på Weeping Willows och Anders ”Boba” Lindström.

Fiskevårdsprojektet Ge-fan-i-våra-vatten initierades av ett antal rock-musiker från bland annat Hellacopters, Millencolin, Backyard Babies, Randy och Weeping Willows. Se några av dem live på Fiskekryssningen 7-8 november!
Det började med att flera svenska rockmusiker, tillsammans med Sportfiskarna, gav ut ett samlingsalbum där överskottet gick till fiskevård. Detta var nu några år sedan, men Ge-fan-i-våra-vatten-projektet lever och förnyas ständigt. Lagom till Fiskekryssningen 7-8 november, kommer det att presenteras ny musik.
Fredagkvällens underhållning inleds med att Anders Boba Lindström från gamla Hellacopters och Anders Hernestam från Weeping Willows presenterar nyskriven filmmusik. Musiken är gjord för fiske- och miljöfilmer som Erik Ohlson från Millencolin gör för Sportfiskarna. Denna musikpremiär följs av coverbandet ”Stevie Klasson´s Black Weeds” som består av Ge-fan-musiker som spelar Stones och annan rock från samma tidsperiod. Musikkvällen avslutas med Weeping Willows, ett Ge-fan-band som släppte en ny skiva i februari och fram tills nu varit på utsåld turné.
Den som åker på Fiskekryssningen har en helgjuten musikupplevelse att vänta!
Boka Fiskekryssningen här 

Se Ge-fan filmer här nedan!

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...