Nej, vi vet. Fiske går inte bara ut på att fånga flest och störst fiskar. Men ändå - nog sätter det lite extra krydda på vardagen att mäta sig mot någon annan med samma intresse. " /> Prestigefyllda tävlingar i vår – lockar med 50 000 kronor | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Patrik Granudd, en av många duktiga tävlingsfiskare.
Prestigefyllda tävlingar i vår - lockar med 50 000 kronor

Nej, vi vet. Fiske går inte bara ut på att fånga flest och störst fiskar. Men ändå – nog sätter det lite extra krydda på vardagen att mäta sig mot någon annan med samma intresse.

Tävlingsåret 2018 avrundades bland annat med Höstborren/TheBig5 och Nyårsgäddan i Västervik. Vilka tävlingar kan vi då se fram emot 2019? Ja, en hel del förstås, och som vanligt är det gäddfiske som är den mest frekventa genren. På hemsidan Fisketavling.nu är det i skrivandets stund registrerat 15 tävlingar, och fler lär det rulla in den närmaste tiden.

En av de mest anmärkningsvärda evenemangen blir utan tvekan Swedish Game Fair Pike Open 25 maj med 50 000 kronor till segraren. Spana in en tävling nära dig här!

Läs om en cupsegrare nedan!

Birger bärgade segern i första upplagan av Karp-cupen

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelsen meddelar att de tar hjälp av kustbevakningen för att skydda de lekande abborrarna.
Extra bevakning för att skydda Gotlands abborrar

Under våren är abborren en jagad art – både bland pimpelfiskare och vissa sportfiskare som vill fånga de stora exemplaren som lagt på sig vikt inför leken. Länsstyrelsen på Gotland meddelar att de kommer att bevaka abborrens lek extra noggrant denna vår.

På Gotland fredas sedan många år abborre och gädda mellan 1 mars–31 maj, med syftet att skydda fiskbestånden under och i anslutning till lekvandring och lekperiod.
Bakgrunden är att både abborre och gädda uppvisat en oroväckande nedgång sedan 1990-talet. Ett litet ljus i horisonten kan skönjas för abborren de senaste åren, men Länsstyrelsen markerar tydligt att beståndet fortfarande är skört.

De meddelar att det kommer att ske fisketillsyn under våren, och särskilt i områden där det förekommer gädd- och abborrlek. Tillsynen kommer att ske i nära samarbete med bland annat Kustbevakningen.

De påminner också om att minimimåttet för gädda är 40 centimeter och maximimåttet 75 centimeter. Vid handredskapsfiske får maximalt tre gäddor mellan 40–75 centimeter behållas per fiskare och dygn.

Du kanske även gillar detta