[/caption] " /> Pricksköt gädda | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Pricksköt gädda

Man kan aldrig ha för många händer då man mäter en 100-klubbare.

Sommarens varmaste dag – då gav sig Mattias Backlund från Örebro ut för att fiska gädda. Precis som han förutspått så var fisket trögt, men till slut exponerade sig en ”banan” på ekolodsskärmen.
– Jag skickade ner jiggen och då small det direkt, berättar Mattias i sin anmälan.
Trots det varma vattnet så var gäddan ordentligt pigg och först efter tio minuter kunde fisken lyftas över relingen.
– Jag skakade av adrenalin, säger fångstmannen.
Fisken mätte 104 centimeter och fångades på vertikalfiske i norra delen av Vättern.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta