Annons
Prisade fiskeprofilen Kenneth Boström har somnat in | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Anders Lundin
Kenneth Boström blev 75 år gammal. Foto: Privat
Prisade fiskeprofilen Kenneth Boström har somnat in

I somras tilldelades flugfiskaren Kenneth Boström den främsta utmärkelsen som en författare och konstnär inom svenskt sportfiske kan få. Nu har han somnat in.

Beskedet har alltså kommit att Kenneth Boström, Helsingborg, gått bort vid en ålder av 75 år. Det är alltså bara några månader sedan han fick Smedmanpriset, som delas ut av Dunkrokens Gille till minne av författaren och konstnären Rolf Smedman.
I flugfiskekretsar var han bland annat känd för att ha utvecklat flera populära flugmönster, bland annat Rackelhanen. Han gjorde sig också ett namn inom litteraturen genom sina fälthandböcker ”Dagsländor i öringvatten” och ”Nattsländor i öringvatten”.

Så här beskrevs Kenneth Boström av juryn bakom Smedmanpriset:
”Vakenhetens iakttagelser och eftertankens slutsatser löper som en tråd genom Kenneth Boströms gärningar; alltifrån insatser som gynnar kunskap och bygger bildning kring vattenvård och insektslära, till utrustning som optimerar fiskarens upplevelser och ansvar. Kenneth Boströms intressen, engagemang, förmåga och flit har gynnat tidskrifternas spalter och böckernas sidor till glädje för fiskarens kunskap, förkovran och utveckling.”

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta