Under hösten har Tallink-Silja tvingats höja priset på matpaketet från 602 kr till 637 kronor. Men det är fortfarande väldigt prisvärt. " /> Prisänding på Fiskekryssningens matpaket | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Prisänding på Fiskekryssningens matpaket

matpaket
Under hösten har Tallink-Silja tvingats höja priset på matpaketet från 602 kr till 637 kronor. Men det är fortfarande väldigt prisvärt.
Den som beställer ett matpaket ombord på Fiskekryssningen den 7-8 november får både buffémiddag med öl och vin, frukost och buffélunch och klarar därmed hela kryssningsdygnet utan knorrande mage.
Numera kostar det dock 35 kronor mer, jämfört med tidigare. Men med tanke på att man får äta hur mycket man vill och att det dessutom inkluderar all dryck till maten, så är det kanske ingen ohanterlig höjning. Man får helt enkelt ta en efterrätt eller ett glas vin till, så är den ekonomiska balansen återställd.
Nu är det knappa fyra veckor kvar till avfärd och för er som ännu inte bokat, är det hög tid. Det lättaste är att ringa till Tallink-Silja på 08-6663333.
Mer om fiske kryssningen hittar ni på Fiskekryssningen.se

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta