Gimdalen är en populär mötesplats för flugfiskare som antingen passerar Bräcke kommun eller som tillbringar fiskesemestern där. Nu finns det ännu en stor anledning att åka dit. " /> Pussa och Bonka – tema på fisketräff i Gimdalen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Gunnar Westrin och andra fiskeprofiler håller hov i Gimdalen 19 juli. Foto: Anders Lundin
Pussa och Bonka – tema på fisketräff i Gimdalen

Gimdalen är en populär mötesplats för flugfiskare som antingen passerar Bräcke kommun eller som tillbringar fiskesemestern där. Nu finns det ännu en stor anledning att åka dit.

Fotografen Leif Milling och hans vänner bjuder nämligen in till en högintressant träff i samband med att Galleri Smedman fyller 10 år. Det hela kommer att äga rum på Pub Kajsahåle i Gimdalen den 19 juli, där bland annat författaren Gunnar Westrin kommer att hålla låda. Det hela börjar klockan 17 00, då Gimdalens egen ”Skavlan” Marika Griehsel tar emot gäster på trappan till Galleri Smedman.

Temat för dagen är”Pussa och Bonka”, och Marika kommer att prata sportfiske med en rad fiskeprofiler. På plats finns bland andra Fiskejournalens chefredaktör Anders Holm och Allt om Flugfiskes dito Johan Klingberg, och naturligtvis flitiga Gimåbesökaren Sivan Jansson, ordförande för Fjällorna.

Anmälan sker på leifmilling@mac.com

Spana in senaste boken av Leif Milling:

Se när Leif Milling snackar ut om sin senaste fiskebok

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta