Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Qerto – en annorlunda sportfiskebutik

I lördags var det premiär för Qertos nya butik i Lerum. Besökarna bjöds på en familjär invigning med många nya intressanta produkter.
Ibrahim Mesinovic är lite av en sportfiskets uppfinnarjocke som under många år tillbaka arbetat med att sälja och ta fram nya produkter för framför allt flugfiskemarknaden. L2DM som Ibrahims företag heter sålde främst sina produkter som grossist till andra butiker eller via hemsidan. Nu har han tagit steget och säljer allt från egenkomponerade flugmönster till gummerade håvar och vobbler i den egna sportfiskebutiken Qerto.
– Jag vill att mina kunder ska få en speciell känsla när de kommer in i butiken, tanken är att vi i framtiden ska kunna ha både workshops och flugbindning här inne. Alla är välkomna ungdomar som äldre, skrattar Ibrahim och gestikulerar inlevelsefullt.
I sortimentet finner man exempelvis en välsorterad flugavdelning med massor av intressanta mönster. På väggen bakom kassan står en hel serie med flugrullar i olika lysande färger. Ibrahims eget märke Qerto sitter på många av butikens produkter, allt från flugbindningsverktyg till haspelrullar. Väggarna är fyllda med intressanta sportfiskeprylar, kanske inte de märken man är mest van vid att se men grejorna verkar nog så bra ändå. Dessutom är de rätt billiga.

Mathias Larsson

Sportfiskebutiken Qerto
Centrumpassagen 6
Lerum
0302-715 20
www.qertos.se/

querto_2

Qertos nya kunder känner och klämmer på alla intressanta sportfiskeprylar.

 

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Anders Lundkvist berättar om sina bästa kajaktips. Foto: Privat
Dra drömfisken från kajak – gratis snabbkurs!

Några av landets mest framgångsrika sportfiskare utövar sin hobby från kajak. Låter det vingligt och krångligt? Vi föreslår att du tar hjälp av experter innan du ger dig ut!

Under onsdagen kan du nämligen kroka arm med Umeå Kanotklubb på distans, och lyssna på en gratis föreläsning kring kajakfiske.
De konstaterar att allt fler fiskar från just kajak, och att de därför har bett deras medlem Anders Lundkvist att berätta mer om detta.
De bjuder på en kostnadsfri snabbkurs i kajakfiske online under onsdagskvällen.
Här kan du anmäla dig och läsa mer om föreläsningen.

Du kanske även gillar detta