Qerto – en annorlunda sportfiskebutik

I lördags var det premiär för Qertos nya butik i Lerum. Besökarna bjöds på en familjär invigning med många nya intressanta produkter.
Ibrahim Mesinovic är lite av en sportfiskets uppfinnarjocke som under många år tillbaka arbetat med att sälja och ta fram nya produkter för framför allt flugfiskemarknaden. L2DM som Ibrahims företag heter sålde främst sina produkter som grossist till andra butiker eller via hemsidan. Nu har han tagit steget och säljer allt från egenkomponerade flugmönster till gummerade håvar och vobbler i den egna sportfiskebutiken Qerto.
– Jag vill att mina kunder ska få en speciell känsla när de kommer in i butiken, tanken är att vi i framtiden ska kunna ha både workshops och flugbindning här inne. Alla är välkomna ungdomar som äldre, skrattar Ibrahim och gestikulerar inlevelsefullt.
I sortimentet finner man exempelvis en välsorterad flugavdelning med massor av intressanta mönster. På väggen bakom kassan står en hel serie med flugrullar i olika lysande färger. Ibrahims eget märke Qerto sitter på många av butikens produkter, allt från flugbindningsverktyg till haspelrullar. Väggarna är fyllda med intressanta sportfiskeprylar, kanske inte de märken man är mest van vid att se men grejorna verkar nog så bra ändå. Dessutom är de rätt billiga.

Mathias Larsson

Sportfiskebutiken Qerto
Centrumpassagen 6
Lerum
0302-715 20
www.qertos.se/

querto_2

Qertos nya kunder känner och klämmer på alla intressanta sportfiskeprylar.

 

Annons
AKTUELLT

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...