Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Qerto – en annorlunda sportfiskebutik

I lördags var det premiär för Qertos nya butik i Lerum. Besökarna bjöds på en familjär invigning med många nya intressanta produkter.
Ibrahim Mesinovic är lite av en sportfiskets uppfinnarjocke som under många år tillbaka arbetat med att sälja och ta fram nya produkter för framför allt flugfiskemarknaden. L2DM som Ibrahims företag heter sålde främst sina produkter som grossist till andra butiker eller via hemsidan. Nu har han tagit steget och säljer allt från egenkomponerade flugmönster till gummerade håvar och vobbler i den egna sportfiskebutiken Qerto.
– Jag vill att mina kunder ska få en speciell känsla när de kommer in i butiken, tanken är att vi i framtiden ska kunna ha både workshops och flugbindning här inne. Alla är välkomna ungdomar som äldre, skrattar Ibrahim och gestikulerar inlevelsefullt.
I sortimentet finner man exempelvis en välsorterad flugavdelning med massor av intressanta mönster. På väggen bakom kassan står en hel serie med flugrullar i olika lysande färger. Ibrahims eget märke Qerto sitter på många av butikens produkter, allt från flugbindningsverktyg till haspelrullar. Väggarna är fyllda med intressanta sportfiskeprylar, kanske inte de märken man är mest van vid att se men grejorna verkar nog så bra ändå. Dessutom är de rätt billiga.

Mathias Larsson

Sportfiskebutiken Qerto
Centrumpassagen 6
Lerum
0302-715 20
www.qertos.se/

querto_2

Qertos nya kunder känner och klämmer på alla intressanta sportfiskeprylar.

 

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta