Vi slösar bort grunden för självaste livet. Den slutsatsen dras i dokumentären ”Efter floden” som nu kan ses på SVT-Play. " /> Qwiberg skakar om med färsk dokumentär: Efter floden | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Skakande och viktig – dokumentären "Efter floden". Foto: Från Filmen/SVT Play
Qwiberg skakar om med färsk dokumentär: Efter floden

Vi slösar bort grunden för självaste livet. Den slutsatsen dras i dokumentären ”Efter floden” som nu kan ses på SVT-Play.

Skaparna av den drygt timmeslånga dokumentären är Tina-Marie Qwiberg och Andi Loor, och de konstaterar att sötvattnet är den mest slösade naturresursen, och att föroreningarna av den är en spegling av människans tid på planeten.

Tina-Marie Qwiberg ligger även bakom de uppmärksammade dokumentärfilmerna ”Bieffekten” och ”Sista Skörden”, som även de kan ses på SVT Play.

Älvräddarnas ordförande Christer Borg hyllar ”Efter floden” och uppmuntrar alla att se den, oavsett om du är sportfiskare eller annan vattenvän.

– Det här är en ögonöppnare. Mycket av problemen som beskrivs känner vi redan till, men det var starkt att få det så här koncentrerat. Det är sorgligt hur vi misshandlar jordens viktiga resurs, säger Christer Borg till Fiskejournalen.

Här är länken till filmen! 

Läs goda nyheter i Fiskejournalen:

Glädje över slingrande upptäckt i Årefjällen

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta