Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rädda Gavleån!

Skriv på namninsamlingen för att rädda Gavleån.

Gavleån är död ur ett ekologiskt perspektiv och skulden bär det kommunala bolaget Gävle Energi, enligt Sportfiskarna i Gästrikland. För att visa det breda missnöjet har en namninsamling startats.
På några dagar har närmare 300 personer skrivit på namninsamlingen för att protestera mot kraftbolaget Gävle energi och dess ägare Gävle kommun. I dagsläget finns ingen fungerande fiskväg vid någon av de sju kraftverk kommunen.
Vill du också protestera? Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta