Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rädda Gavleån!

Skriv på namninsamlingen för att rädda Gavleån.

Gavleån är död ur ett ekologiskt perspektiv och skulden bär det kommunala bolaget Gävle Energi, enligt Sportfiskarna i Gästrikland. För att visa det breda missnöjet har en namninsamling startats.
På några dagar har närmare 300 personer skrivit på namninsamlingen för att protestera mot kraftbolaget Gävle energi och dess ägare Gävle kommun. I dagsläget finns ingen fungerande fiskväg vid någon av de sju kraftverk kommunen.
Vill du också protestera? Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta