En man på fisketur hörde av sig och berättade att hans båt höll på att sjunka. Det blev inledningen på en stor räddningsaktion på Vättern i går. Mannen saknades fortfarande under tisdagskvällen. " /> Räddningsinsats på Vättern – man saknas efter fisketur | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
En fiskare larmade själv om att han hamnat i sjönöd på Vättern. Bild: Elmindreda/CC
Räddningsinsats på Vättern – man saknas efter fisketur

En man på fisketur hörde av sig och berättade att hans båt höll på att sjunka. Det blev inledningen på en stor räddningsaktion på Vättern i går. Mannen saknades fortfarande under tisdagskvällen.

Både helikoptrar och båtar kallades ut, efter att en båt hamnat i sjönöd på Vättern, och den person som larmade saknades alltså ännu på tisdagskvällen, enligt sjöfartsverket.

Det var strax efter klockan 14 på tisdagseftermiddagen som SOS fick ett samtal om att en båt höll på att sjunka utanför Råssnäsudden i Motala, uppger Sveriges Radio.

Enligt larmet ska personen på båten ha gett sig ut för att fiska, men hamnat i sjönöd. Vi återkommer när fler uppgifter finns.

Läs fler artiklar i Fiskejournalen:

Stad i ljus – kritik om att fiskar kan störas av skenet

 

Relaterad nyhet från din region
15 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta