Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Radioaktiv tonfisk

Du gör rätt i att avstå från tonfisk på tallriken – radioaktiv eller ej. (Copyright r.g+/Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 License )

Forskare från Stony Brook university i New York hittat radioaktiv tonfisk utanför Kaliforniens kust. Fiskarna tros ha vandrat från Fukushima i Japan. Detta skriver Aftonbladet i sin nätupplaga.
Tonfiskarna som fångades utanför Kaliforniens kust har en strålningsnivå som är tio gånger högre än normalt. Forskaren Nicholas Fisher rapporterade fyndet under gårdagen och han säger sig vara förvånad. Fisken tros ha kontaminerats av strålning från kärnkraftsolyckan i Fukushima, Japan och sedan simmat upp mot Nordamerikas kust.

Trots att strålningen är tio gånger högre än normalt, så ligger den fortfarande under gränsvärdena för vad som är farligt för människor. Enligt Naturskyddsföreningens fiskguide bör du dock avstå från tonfisk på tallriken, då den är hotad.
Läs aftonbladets artikel här.
Här hittar du tidigare notiser om tonfisk.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta