Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Radioaktiv tonfisk

Du gör rätt i att avstå från tonfisk på tallriken – radioaktiv eller ej. (Copyright r.g+/Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 License )

Forskare från Stony Brook university i New York hittat radioaktiv tonfisk utanför Kaliforniens kust. Fiskarna tros ha vandrat från Fukushima i Japan. Detta skriver Aftonbladet i sin nätupplaga.
Tonfiskarna som fångades utanför Kaliforniens kust har en strålningsnivå som är tio gånger högre än normalt. Forskaren Nicholas Fisher rapporterade fyndet under gårdagen och han säger sig vara förvånad. Fisken tros ha kontaminerats av strålning från kärnkraftsolyckan i Fukushima, Japan och sedan simmat upp mot Nordamerikas kust.

Trots att strålningen är tio gånger högre än normalt, så ligger den fortfarande under gränsvärdena för vad som är farligt för människor. Enligt Naturskyddsföreningens fiskguide bör du dock avstå från tonfisk på tallriken, då den är hotad.
Läs aftonbladets artikel här.
Här hittar du tidigare notiser om tonfisk.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta