[/caption] " /> Radiofiske för barn och föräldrar i P4 | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Radiofiske för barn och föräldrar i P4

Viggo Fredell-Persson, Olga Niemandus och Martin Falklind ger sig ut på en hel veckas radiofiske.

Nästa vecka har både barn och föräldrar chansen att radioledes följa med Olga, Viggo och Martin Falklind ut på fiske. Det blir gädda, abborre, regnbåge, plattfiskar och näbbgäddor.
P4 sommarsatsar på fiske i barnradion med start på måndag klockan 17.45. Fiskeglädje och nyfikenhet är ledorden när de tre entusiasterna Olga, Viggo och Martin ger sig ut.
Programmet ska inspirera föräldrar och barn att ge sig ut och fiska tillsammans i sommar.
– Att fiska och uppleva naturen tillsammans med barn och ungdomar är väldigt givande för bägge parter, säger Martin Falklind.
– Man rycks med i barnens glädje och får mängder av ny energi själv. Varje liten mört är ett stort äventyr.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta