[/caption] " /> Radiofiske för barn och föräldrar i P4 | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Radiofiske för barn och föräldrar i P4

Viggo Fredell-Persson, Olga Niemandus och Martin Falklind ger sig ut på en hel veckas radiofiske.

Nästa vecka har både barn och föräldrar chansen att radioledes följa med Olga, Viggo och Martin Falklind ut på fiske. Det blir gädda, abborre, regnbåge, plattfiskar och näbbgäddor.
P4 sommarsatsar på fiske i barnradion med start på måndag klockan 17.45. Fiskeglädje och nyfikenhet är ledorden när de tre entusiasterna Olga, Viggo och Martin ger sig ut.
Programmet ska inspirera föräldrar och barn att ge sig ut och fiska tillsammans i sommar.
– Att fiska och uppleva naturen tillsammans med barn och ungdomar är väldigt givande för bägge parter, säger Martin Falklind.
– Man rycks med i barnens glädje och får mängder av ny energi själv. Varje liten mört är ett stort äventyr.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta