Rafael Edholm skickar brev till Eskil

Gör som Rafael Edholm – skicka ett brev till Eskil.

Rikskända och uppskattade skådespelaren Rafael Edholm ansluter till Fiskejournalens brevkampanj. Han förvånas över hur politikerna gång på gång dubblerar det uttag som forskarna rekommenderar.
Rafael Edholm är mest känd som skådespelare, men verkar också som regissör och manusförfattare. Han är även inbiten sportfiskare och självklart mån om att livet under vattenytan fungerar.
När han tittade på Svt:s Uppdrag granskning insåg han att laxen kämpar för sin överlevnad som art, samtidigt som våra politiker inte gör vad som krävs för att säkerställa Östersjölaxens överlevnad.
– Hur kan Eskil Erlandsson gång på gång rösta för ett dubbelt så stort uttag som forskarna rekommenderar? Det är helt sjukt med tanke på att det är en hel del ekonomi som går åt fanders. Gissa hur mycket en laxfiskare betalar i kilopris för sin spöfångande lax och vad det i sin tur skulle kunna ge i omsättning om det fanns mer fisk i älvarna. Vi sportfiskare är en enorm resurs. Så snälla fiskeriminister lyssna på de rapporter som tillfinnes och ge oss mer lax så kommer även kommuner i Norr att kunna blomstra på liknande sätt som man ser i många andra laxfiskeeldoradon i världen, säger Edholm till Fiskejournalen.
Nu uppmanar han dig att skicka brevet till Eskil – och att hjälpa till att sprida brevkampanjen.
– Till slut måste han svara och det blir intressant, för det är väldigt bra frågor, avslutar Rafael.

Klicka här för att komma till webbformuläret.
Se Svt:s Uppdrag granskning om laxpolitiken.
Missa inte tidigare notiser i ämnet.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...