[/caption] " /> Rafael Edholm skickar brev till Eskil | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rafael Edholm skickar brev till Eskil

Gör som Rafael Edholm – skicka ett brev till Eskil.

Rikskända och uppskattade skådespelaren Rafael Edholm ansluter till Fiskejournalens brevkampanj. Han förvånas över hur politikerna gång på gång dubblerar det uttag som forskarna rekommenderar.
Rafael Edholm är mest känd som skådespelare, men verkar också som regissör och manusförfattare. Han är även inbiten sportfiskare och självklart mån om att livet under vattenytan fungerar.
När han tittade på Svt:s Uppdrag granskning insåg han att laxen kämpar för sin överlevnad som art, samtidigt som våra politiker inte gör vad som krävs för att säkerställa Östersjölaxens överlevnad.
– Hur kan Eskil Erlandsson gång på gång rösta för ett dubbelt så stort uttag som forskarna rekommenderar? Det är helt sjukt med tanke på att det är en hel del ekonomi som går åt fanders. Gissa hur mycket en laxfiskare betalar i kilopris för sin spöfångande lax och vad det i sin tur skulle kunna ge i omsättning om det fanns mer fisk i älvarna. Vi sportfiskare är en enorm resurs. Så snälla fiskeriminister lyssna på de rapporter som tillfinnes och ge oss mer lax så kommer även kommuner i Norr att kunna blomstra på liknande sätt som man ser i många andra laxfiskeeldoradon i världen, säger Edholm till Fiskejournalen.
Nu uppmanar han dig att skicka brevet till Eskil – och att hjälpa till att sprida brevkampanjen.
– Till slut måste han svara och det blir intressant, för det är väldigt bra frågor, avslutar Rafael.

Klicka här för att komma till webbformuläret.
Se Svt:s Uppdrag granskning om laxpolitiken.
Missa inte tidigare notiser i ämnet.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta