[/caption] " /> Rafael Edholm skickar brev till Eskil | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rafael Edholm skickar brev till Eskil

Gör som Rafael Edholm – skicka ett brev till Eskil.

Rikskända och uppskattade skådespelaren Rafael Edholm ansluter till Fiskejournalens brevkampanj. Han förvånas över hur politikerna gång på gång dubblerar det uttag som forskarna rekommenderar.
Rafael Edholm är mest känd som skådespelare, men verkar också som regissör och manusförfattare. Han är även inbiten sportfiskare och självklart mån om att livet under vattenytan fungerar.
När han tittade på Svt:s Uppdrag granskning insåg han att laxen kämpar för sin överlevnad som art, samtidigt som våra politiker inte gör vad som krävs för att säkerställa Östersjölaxens överlevnad.
– Hur kan Eskil Erlandsson gång på gång rösta för ett dubbelt så stort uttag som forskarna rekommenderar? Det är helt sjukt med tanke på att det är en hel del ekonomi som går åt fanders. Gissa hur mycket en laxfiskare betalar i kilopris för sin spöfångande lax och vad det i sin tur skulle kunna ge i omsättning om det fanns mer fisk i älvarna. Vi sportfiskare är en enorm resurs. Så snälla fiskeriminister lyssna på de rapporter som tillfinnes och ge oss mer lax så kommer även kommuner i Norr att kunna blomstra på liknande sätt som man ser i många andra laxfiskeeldoradon i världen, säger Edholm till Fiskejournalen.
Nu uppmanar han dig att skicka brevet till Eskil – och att hjälpa till att sprida brevkampanjen.
– Till slut måste han svara och det blir intressant, för det är väldigt bra frågor, avslutar Rafael.

Klicka här för att komma till webbformuläret.
Se Svt:s Uppdrag granskning om laxpolitiken.
Missa inte tidigare notiser i ämnet.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
19 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll, som är platschef på Mörrums Kronolaxfiske, har anledning att vara optimist inför säsongen. Foto: Privat
Högtryck i Mörrum – fiskekorten såldes i raketfart

Nedräkningen inför den traditionella premiären i Mörrumsån har inletts – och trycket rapporteras vara väldigt hårt. När försäljningen av fiskekort öppnade så tog nästan alla långtidskort slut direkt.

Det gyllene datumet är satt till 27 mars, och uppenbarligen är det många som vill vara säkra på en plats i händelsernas centrum. Frågan är om det ens finns plats?
– Det finns kort kvar till premiären om någon fortfarande är sugen på det. Mars är ganska tätt inpå nu så det är fortfarande en osäkerhet huruvida man vågar åka och också boka. Vi har naturligtvis även i år generösa avbokningsvillkor, där de får pengarna tillbaka om de får förhinder eller inte vågar sig iväg hit till Mörrum, berättar Ida-Maria Rigoll som är platschef på Mörrums Kronolaxfiske.

Semester på hemmaplan

Det som gick i raketfart att sälja var långtidskorten. Många verkar helt enkelt ställa in sig på att det blir en ”hemester” även denna sommar med anledning av pandemin.
– Vi har fått en hel den nya kunder, vilket är roligt naturligtvis. Det som finns kvar är ugndomskorten (upp till 18 år) där vi inte sätter några begräsningar alls i antal, då vi verkligen vill gynna dem att börja fiska hos oss, glädjande nog såg vi en enorm ökning av dessa kort sålda förra året.

Ida-Maria Rigoll berättar också att de har helt nya sträckor på gång, med anledning av att kraftverket i Svängsta har rivits.
– Det kommer inte bli klart 2021, utan vi siktar på fiske där först 2022. Det är vatten och sträckor ingen har rört sedan kraftverket byggdes för 100 år sedan – spännande!
Här kan du läsa mer om det klassiska lax- och havsöringsfisket i Mörrumsån, samt vilka kort som finns kvar till försäljning.

Du kanske även gillar detta