Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Mathias Arnham
Rafflande Drömreseomröstning

Nu går Drömreseomröstningen in i det sista skälvande skedet. Det är fyra dagar kvar av omröstningen och allmänheten håller Daniel Ström och hans regnbåge och Benny Hellström med sin gös högst.

Tiotusentals röster har kommit in hittills, men tävlingen kan avgöras i sista skedet. Det skiljer bara någon procent mellan publikens röster på gösen och regnbågen. Juryns röster kungörs inte förrän omröstningen är avslutad, så det kan även poppa upp jokrar i leken om juryn tänker helt annorlunda än de som röstat på nätet. Detta gör att fiskar som längre ner fortfarande har en chans.
Daniel Ström är inne på hemsidan och kollar varje dag, men vågar inte tro på en seger.

–       Jag hoppas så klart jättemycket. Att få åka till tropikerna hade varit som en dröm för mig. Jag har varit i Tyskland som längst, säger Daniel.
–       Men det är tuff konkurrens och gös och abborre är nog mer populära fiskar.

Hedemorabon Benny Hellstrand är lika nervös han.

–       Men jag vågar inte riktigt tänka på det än. Jag är ju 73 år, så man har ju varit med om besvikelser förut i sitt liv.

Så om du inte röstat – gör det nu! Spelplanen kan komma att ritas om rejält efter att juryns röst vägts in och då kan enskilda publikröster vara avgörande.

TILL OMRÖSTNINGEN –>

 

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta