[/caption] " /> Rafflande slutspurt i Meterligan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rafflande slutspurt i Meterligan

Vem ska vinna årets upplaga av Meterligan? Dehner (mitten), Epperlein (tv) eller titalförsvararen Andersson (th)?

Nu går 100-klubens tävling Meterligan in i sitt slutskede. Det ser ut att bli en rafflande uppgörelse mellan tre riktigt vassa gäddfiskare.
Just nu leder Viktor Dehner från Siljansnäs tävlingen Meterligan. Tätt efter ligger Mattias Epperlein från Karlstad. Titelförsvararen Niclas Andersson ligger i slagläge på en tredjeplats.
Man kan redan nu konstatera att resultatet blir det bästa sedan 2007 då Ronnie Isaksson vann på 40,53 meter. Dehner leder för tillfället på 38,88 meter. Det finns goda chanser att slå längdrekord i Meterligan – för alla tre toppnamnen i årets liga, vilket visar att tävlingen lockar allt fler kompetenta gäddfiskare till sig.
Det är respekt att vinna Meterligan!
Följ upplösningen här, klicka på Meterligan.
Morgan Fihn

 

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta