Just nu:
Annons

Nyheter

2 veckor sedan Sverige Anders Lundin
Här är linan som tillverkats helt av återvunnet material. Foto: Rapala
Rapala bryter ny mark med miljökoncept för linor

Här kommer ett koncept som vi naturligtvis måste uppmuntra och uppmärksamma. Linmärket Sufix, som ägs av Rapala VMC, lanserar nämligen en lina som är gjord av återvunnet material.

Enligt Rapala är det världens första fiskelina som tillverkats helt och hållet av återvunnet material, och att det hela är starten på ett större miljökoncept. Det sker i samarbete med italienska Aquafil, som är specialiserat på att återvinna nylon under varumärket Econyl.

Rapalas hållbarhetschef Taneli Väisänen säger att konceptet med linan har tagit två år att framställa, från idé till färdig produkt.
– Att utveckla ”Sufix Recycline Monofilament” har sannerligen inte varit lätt, men det är ett stort steg vi har tagit, säger Taneli Väisänen till sajten Angling-international.
Han avslöjar också att det är fler produkter på gång utifrån samma koncept.
Fiskejournalen ser fram emot rapporter om hur linan fungerar på fältet, i synnerhet under svenska förhållanden.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfisket och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta