Fredrik-Samuelsson_Rapala_ProguidePressmeddelande: " /> Rapala Proguide rekryterar Fredrik Samuelsson | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rapala Proguide rekryterar Fredrik Samuelsson

Fredrik-Samuelsson_Rapala_ProguidePressmeddelande:
Fredrik Samuelsson från Timrå är det senaste tillskottet till Rapala Proguide. Denne självlärde fiskemaskin har en bred kompetens inom sportfiske men har riktat in sig speciellt mot laxartade fiskar.
Fredrik Samuelsson är 40 år och bor strax utanför Timrå tillsammans med sin familj. Han har en lång erfarenhet av tävlingsfiske, med ett SM-guld i lagpimpel som främsta merit. Nu för tiden ägnar han sig mest åt att jaga stora fiskar och då helst såna med fettfena.
– Det enda jag verkligen saknar just nu är en harr över 1,5 kilo, sen har jag lyckats nå registreringsvikter på alla ädelfiskar, berättar Samuelsson. Att fånga en riktigt stor harr är ett av mina viktigaste mål för nästa säsong, fortsätter han med ett leende.

Samuelsson siktar på att fiska ungefär 100 pass nästa år, varav 75% ska vara riktade försök mot just stora exemplar. Med tre båtar att tillgå och ett flertal erkänt fina fiskevatten runt husknuten är förutsättningarna goda för att han ska lyckas.
– Fredrik kommer att bli en stor tillgång för Rapala Proguide, förklarar Jesper Norell, Divisionschef för sportfiske på Normark. Han har ett brinnande intresse och en diger erfarenhet av fisket efter havsöring, lax, röding och harr. Fredrik kan hjälpa många svenska sportfiskare med tips om tekniker, utrustning och fiskeplatser, avslutar Norell.
Rapala Proguide består av svenska sportfiskeexperter med unik kunskap om olika fisketekniker och fiskarter. De har en gemensam bloggsida där de publicerar fångstrapporter och fisketips och det går också att följa dem på Facebook, Twitter och Instagram.
För mer information om Rapala proguide, besök www.rapalaproguide.se, www.facebook.com/rapalaproguidesverige, www.twitter.com/rapalaproguide eller sök på Instagram efter Rapala Proguide.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta