Rapala Proguide rekryterar Fredrik Samuelsson

Fredrik-Samuelsson_Rapala_ProguidePressmeddelande:
Fredrik Samuelsson från Timrå är det senaste tillskottet till Rapala Proguide. Denne självlärde fiskemaskin har en bred kompetens inom sportfiske men har riktat in sig speciellt mot laxartade fiskar.
Fredrik Samuelsson är 40 år och bor strax utanför Timrå tillsammans med sin familj. Han har en lång erfarenhet av tävlingsfiske, med ett SM-guld i lagpimpel som främsta merit. Nu för tiden ägnar han sig mest åt att jaga stora fiskar och då helst såna med fettfena.
– Det enda jag verkligen saknar just nu är en harr över 1,5 kilo, sen har jag lyckats nå registreringsvikter på alla ädelfiskar, berättar Samuelsson. Att fånga en riktigt stor harr är ett av mina viktigaste mål för nästa säsong, fortsätter han med ett leende.
Samuelsson siktar på att fiska ungefär 100 pass nästa år, varav 75% ska vara riktade försök mot just stora exemplar. Med tre båtar att tillgå och ett flertal erkänt fina fiskevatten runt husknuten är förutsättningarna goda för att han ska lyckas.
– Fredrik kommer att bli en stor tillgång för Rapala Proguide, förklarar Jesper Norell, Divisionschef för sportfiske på Normark. Han har ett brinnande intresse och en diger erfarenhet av fisket efter havsöring, lax, röding och harr. Fredrik kan hjälpa många svenska sportfiskare med tips om tekniker, utrustning och fiskeplatser, avslutar Norell.
Rapala Proguide består av svenska sportfiskeexperter med unik kunskap om olika fisketekniker och fiskarter. De har en gemensam bloggsida där de publicerar fångstrapporter och fisketips och det går också att följa dem på Facebook, Twitter och Instagram.
För mer information om Rapala proguide, besök www.rapalaproguide.se, www.facebook.com/rapalaproguidesverige, www.twitter.com/rapalaproguide eller sök på Instagram efter Rapala Proguide.

Annons
AKTUELLT

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Tidernas 3 bästa gäddbeten

Genom att gräva bland 40 000 storfångster i Recordfiskregistret och Storfiskregistret har Fiskejournalen tagit fram de tre beten som fångat flest storgäddor, alltså gäddor över 7,5 kilo. Om du vill ha en storgädda, är det vobbler som gäller, enligt statistiken. På tredje plats finner vi en klassiker, nämligen Hi-Lo från ABU. Men det var stor

Fiskare varnas för flygande bläckfisk

Exotiska flygbläckfiskar har dykt upp längs den svenska västkusten. Den ovanliga gästen kan flyga uppemot 20 meter så fiskare bör se upp, menar Kennet Lundin på Naturhistoriska museet.

Jätterymning av lax i Chile

Stormbyar ledde till att drygt 900 000 laxar nyligen rymde från en laxodling i södra Chile. Omkring 250 000 rymlingar har hittills fångats in. Fisken är inte lämplig som föda och eftersom den inte förekommer naturligt i området är oron stor för ekologiska problem.

Mikael fångade 1000-kiloshaj

Mikael Åkesson hade ägnat natten åt djuphavsfiske efter håkäring i nordnorska Andfjorden. På morgonkvisten tog han en tupplur och då kom hugget han väntat på. Yrvaken satte han mothugget och en blytung kamp tog vid. Först en och en halv timme senare fick han se vad han tampats med – en väldig haj på över

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...