[/caption] " /> Rapport från premiären i Mörrum | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rapport från premiären i Mörrum

En fin blänkare tog Sportfiskarnas ordförande Joakim Ollén, den 4,2 kg tunga öringen föll för en orange tub i pool 1.

Anrika Mörrumsån öppnade 2013 års säsong i minusgrader och snöfall. Klockan nio i fredags gick startskottet med den sedvanliga kanonsalvan vid Akvariehålan, pool 1. Det var mycket folk kantade ån under dagen, både sportfiskare och publik.
Ett vattenflöde på 25 kubikmeter i sekunden och en vattentemperatur på 0,5 grader, gjorde fisket vanskligt vid mörrumspremiären. Uppskattningsvis fångades cirka 250 fiskar, varav flera fina blanka havsöringar, vilket får betecknas som ett mycket resultat med tanke på förutsättningarna. Mängder av fisk återutsattes och stämningen var god trots det stränga vädret. Den till synes goda fisktillgången borgar för ett bra vårfiske om våren behagar dyka upp snart.
Hans Schibli

Relaterad nyhet från din region
55 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta