[/caption] " /> Rapport från premiären i Mörrum | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rapport från premiären i Mörrum

En fin blänkare tog Sportfiskarnas ordförande Joakim Ollén, den 4,2 kg tunga öringen föll för en orange tub i pool 1.

Anrika Mörrumsån öppnade 2013 års säsong i minusgrader och snöfall. Klockan nio i fredags gick startskottet med den sedvanliga kanonsalvan vid Akvariehålan, pool 1. Det var mycket folk kantade ån under dagen, både sportfiskare och publik.
Ett vattenflöde på 25 kubikmeter i sekunden och en vattentemperatur på 0,5 grader, gjorde fisket vanskligt vid mörrumspremiären. Uppskattningsvis fångades cirka 250 fiskar, varav flera fina blanka havsöringar, vilket får betecknas som ett mycket resultat med tanke på förutsättningarna. Mängder av fisk återutsattes och stämningen var god trots det stränga vädret. Den till synes goda fisktillgången borgar för ett bra vårfiske om våren behagar dyka upp snart.
Hans Schibli

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta