Nöjda sportfiskare återutsätter en av de fångade hälleflundrorna. Nöjda sportfiskare återutsätter en av de fångade hälleflundrorna.[/caption] " /> Rapport om fantastiskt fiske i Norge | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rapport om fantastiskt fiske i Norge
Nöjda sportfiskare återutsätter en av de fångade hälleflundrorna.

Nöjda sportfiskare återutsätter en av de fångade hälleflundrorna.

Berra Mårdh från Huntyard & Berras rapporterar om ett makalöst havsfiske utanför norska Väröy.
Butiken arrangerar en årlig fiskeresa till Nordnorge och årets upplaga är det mest framgångsrika hittills.
– Vädret var bra och vi kunde fiska alla dagar. Fisket var magiskt, största torsk vägde drygt 23 kilo och vi fick många över 15 kilo, säger Berra till Fiskejournalen.
Även sej och hälleflundra bjöd upp till kamp. Största sejen vägde 17 kilo och fångades av självaste Berra Mårdh. Största flundran mätte hela 202 centimeter och uppskattades till drygt 100 kilo. Samtliga resenärer fick förutom att uppleva ett bra fiske, även se späckhuggare.
Berra avslöjar att man redan nu har bokat fiskecampen samma vecka nästa år. Vill du åka med, kontakta Huntyard & Berras i Vårby.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta