Rasmus Bäcklund fick 50 arter i Rapala Cup, det räckte till totalseger. Rasmus Bäcklund fick 50 arter i Rapala Cup, det räckte till totalseger.[/caption] " /> Rasmus vann Rapala Cup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rasmus vann Rapala Cup
Rasmus Bäcklund fick 50 arter i Rapala Cup, det räckte till totalseger.

Rasmus Bäcklund fick 50 arter i Rapala Cup, det räckte till totalseger.

En segrare är korad i Rapala Cup. Det blev Rasmus Bäcklund från Olofstorp utanför Göteborg, som kammade hem förstapriset med hela 50 fångade arter.
– Otroligt kul att vinna, säger han när vi ringer.

Rasmus Bäcklund är 16 år gammal och bosatt i Olofstorp. I förra årets upplaga av Rapala Cup slutade han på en sjundeplats och nu kammade han alltså hem segern. Han passade dessutom på att slå rekord i antal arter, 50 olika fiskarter på tre tävlingsmånader kan få vilken inbiten sportfiskare som helt avundsjuk.
– Jag siktade faktiskt på 50 arter, berättar han och avslöjar att han kände lukten av seger vid 45 anmälda fiskarter.
– Vid den tidpunkten hade jag hade ett antal ”säkra” arter kvar.
Svåraste arten av de 50 var grässnultra, som han fick jobba en hel del för att fånga.
Nyckeln till framgång enligt Rasmus är att lägga tid på att rekognosera.
– Åtminstone när man kommer till de mer svåra arterna.
Han fick även en hel del bra tips och råd från fiskekompisar, när det gäller artbestämningar och heta fiskeplatser.
– Sedan var det bara att gneta på och fiska tre-fyra dagar i veckan.
Fiskejournalen lyfter på fiskekepsen och säger grattis och tack till Rasmus Bäcklund och alla andra deltagare i årets Rapala Cup.
Här hittar ni den slutställningen i Rapala Cup.
Tävlingen arrangeras av Normark, Rapala och Fiskejournalen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta