Rasmus vann Rapala Cup

Rasmus Bäcklund fick 50 arter i Rapala Cup, det räckte till totalseger.

Rasmus Bäcklund fick 50 arter i Rapala Cup, det räckte till totalseger.

En segrare är korad i Rapala Cup. Det blev Rasmus Bäcklund från Olofstorp utanför Göteborg, som kammade hem förstapriset med hela 50 fångade arter.
– Otroligt kul att vinna, säger han när vi ringer.

Rasmus Bäcklund är 16 år gammal och bosatt i Olofstorp. I förra årets upplaga av Rapala Cup slutade han på en sjundeplats och nu kammade han alltså hem segern. Han passade dessutom på att slå rekord i antal arter, 50 olika fiskarter på tre tävlingsmånader kan få vilken inbiten sportfiskare som helt avundsjuk.
– Jag siktade faktiskt på 50 arter, berättar han och avslöjar att han kände lukten av seger vid 45 anmälda fiskarter.
– Vid den tidpunkten hade jag hade ett antal ”säkra” arter kvar.
Svåraste arten av de 50 var grässnultra, som han fick jobba en hel del för att fånga.
Nyckeln till framgång enligt Rasmus är att lägga tid på att rekognosera.
– Åtminstone när man kommer till de mer svåra arterna.
Han fick även en hel del bra tips och råd från fiskekompisar, när det gäller artbestämningar och heta fiskeplatser.
– Sedan var det bara att gneta på och fiska tre-fyra dagar i veckan.
Fiskejournalen lyfter på fiskekepsen och säger grattis och tack till Rasmus Bäcklund och alla andra deltagare i årets Rapala Cup.
Här hittar ni den slutställningen i Rapala Cup.
Tävlingen arrangeras av Normark, Rapala och Fiskejournalen.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...