Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Rätt in på tio-i-topp

Med tre fina isgäddor under mars skuttar Jocke Söderholm rätt in på Meterligans tio-i-topp. Alla tre gäddorna fångades i sjön Glan.
Jocke, som bor i Norrköping, har anmält några strögäddor till 100-klubben tidigare år. Men nu kanske det blir en riktig hårdsatsning?
Den 12 mars satt första metergäddan där. Det var en snygg sak på 104 centimeter. Veckan därpå var det dags för nästa meterfisk, den här gången en 102-centimetare, som rusade så våldsamt att Jocke trodde den var bra mycket större.
Ett par dagar senare hade han fått med sig pappa ut på isen för lite abborrpimpling. Det gick faktiskt inget vidare, men efter den senaste tidens fina gäddfiske hade Jocke förstås inte kunnat lämna ismeteprylarna hemma. Så ett par spön åkte ut och en stund senare kunde han lyfta upp en mycket fin gädda på 108 centimeter. Tre godkända 100-klubbare ger för närvarande en sjundeplats i Meterligan.
Svenne Andersson

Det här är 104-centimetaren som startade gäddracet för Jocke Söderholm.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta