[/caption] " /> Rätt lina för kustöringen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rätt lina för kustöringen

Lär dig mer om fluglinor i Fiskejournalen nummer 5.

Flugfiskar du öring på kusten kan linan vara den sköra tråd som kan avgöra om det blir succé eller fiasko. I Fiskejournalen nummer 5 förklarar vår medarbetare Bo Nettelbladt skillnader, fördelar och nackdelar.
I artikeln Rätt lina för kustöringen förklarar Fiskejournalens flugfiskeexpert Bo Nettelbladt mycket grundligt hur du väljer rätt fluglina under olika årstider och fiskeförhållanden.
Bläddra i senaste numret.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta