Från och med 31 juli upphör tävlingen Recordfisken – och undertävlingarna Guldrullen och Drömresan. Från och med 31 juli upphör tävlingen Recordfisken – och undertävlingarna Guldrullen och Drömresan.[/caption] " /> Recordfisken säger adjö | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Recordfisken säger adjö
Från och med 31 juli upphör tävlingen Recordfisken – och undertävlingarna Guldrullen och Drömresan.

Från och med 31 juli upphör tävlingen Recordfisken – och undertävlingarna Guldrullen och Drömresan.

Tävlingen Recordfisken är en gemensam tävling som Abu Garcia och Fiskejournalen drivit under 15 år. Nu är snart epoken slut då tävlingen går i graven från och med 31 juli.
– Allt har sin tid, säger Morgan Fihn som agerat tävlingsledare de senaste tre åren.
– Fiskejournalen kommer självklart att arrangera tävlingar även i fortsättningen och vi utesluter inte en liknande tävling i framtiden, men i en mer modern form.
De som anmält sina fångster till Recordfisken har automatiskt tävlat om Guldrullen och Drömresan. Även dessa tävlingar upphör från och med 31 juli, men självklart kommer vinnarna från tävlingsåret 2013-2014 att utses. (Sker i slutet av augusti och publiceras i nummer 10-11)
Under åren har Recordfisken genererat en imponerande databas med fångster, när sista tävlingsdagen passerat finns nästan 24 000 fiskar anmälda.
Fiskejournalen och Abu Garcia tackar alla sportfiskare för ett stort engagemang och troget deltagande i Recordfisken.
Vi kommer självklart att berätta när våra nya tävlingar sjösätts, håll utkik i tidningen och här på www.fiskejournalen.se.
I fortsättningen vill vi uppmuntra dig att anmäla dina fiskar till Sportfiskarnas Storfiskregistret, klicka här för mer information.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta