[/caption] " /> Recordgös från Solgen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Recordgös från Solgen

Tommy Blomanders gös stod en meter ovanför botten när den högg.

Tommy Blomander kämpade mot vinden för att positionera sig över rätt. Han hade sett ett fint eko på lodet någon meter ovanför botten. Till slut hamnade han rätt och en gös på 8,2 kilo högg stenhårt på jiggen. Nu anmäler han fångsten till Recordfisken.
Sjön Solgen i Jönköpings län är känt för ett bra gösfiske. Detta fick Tommy Blomander från Hjältevad känna på när han vertikalfiskade i sjön.
– Jag så ett riktigt fint eko på tio meter, en meter ovanför botten, säger han i sin anmälan.
När han lyckades positionera båten rätt dröjde det inte länge förrän en gös på 8,2 kilo högg.
Precis som alla Recordfisk-anmälare så får Tommy ett bete från Abu och ett pdf-diplom helt gratis om fångsten godkänns.
Läs mer om Recordfisken här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta