Ett blankt bete ska färgläggas och kombineras med en snygg tail.[/caption] " /> Redan 500 förslag till designtävlingen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Redan 500 förslag till designtävlingen
Ett blankt bete ska färgläggas och kombineras med en snygg tail.

Ett blankt bete ska färgläggas och kombineras med en snygg tail.

Det verkar finnas mycket kreativitet ute i stugorna, för det bara väller in svar till designtävlingen med Svartzonker. Var med du också!
Kom med det mest kreativa, snyggaste eller det mest fiskfångade förslaget på hur en McMy tailvobbler ska se ut. Claes Claesson – alias Svartzonker – vill ha din hjälp!
Nu är det dags att plocka fram målarlådan och tävla med Fiskejournalen i årets designtävling. På spel står massor av fiskeprylar från ABU, en hel låda med MacMy tailbeten samt den stora äran förstås.
Kolla in bidragen och var med och tävla HÄR. Vi vill ha ditt bidrag senast 20 februari. Gå lös och spräng gränser!

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta