Annons
Högsäsong i butikerna – så mycket säljs det | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 månader sedan Sverige Anders Lundin
Allt fler fiskar – med den naturliga följden att fler köper fiskeprylar. Foto: Anders Lundin
Högsäsong i butikerna – så mycket säljs det

Efter en relativt trög start på året så upplever svenska fiskebutiker ett högtryck. Normalt sett brukat juli vara toppmånaden för försäljning, men redan nu är köpintresset för fiskeprylar väldigt stort.

Fiskejournalen berättade nyligen att försäljningen av fiskekort har ökat lavinartat under de senaste månaderna. En förklaring tros vara följderna av Covid-19, samt att det finns ett stort uppdämt behov bland pimpelfiskare som inte fick chansen att utöva sin hobby under den milda vintern. Prognosen var att även försäljningen av fiskeutrustning skulle öka, och nu kan det konstateras i faktiska siffror.

Enligt statistik från Prisjakt så har försäljningen ökat med 46 procent.

– Faktum är intresset för att köpa fiskeprylar i maj till och med har varit högre än under populära fiskeperioden i juli. Det verkar också som att prylarna används, då andra aktörer rapporterat om ovanligt hög försäljning av fiskekort under den här perioden, säger Oscar Hagman, produkt- och dataanalytiker hos Prisjakt.

Här nedan är köpintresset för fiskeprylar jämfört med samma period förra året:

Mars: 24,4 procent lägre köpintresse.

April: 7,5 procent högre köpintresse.

Maj: 46,1 procent högre köpintresse.

Enligt Prisjakt så är fiskerullar de mest intressanta objekten.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Joakim Larsson i Team Darwin drillar en stor tonfisk. Foto: Fredrik Aremyr
Vilda och tunga – se filmen när det drillas tonfisk!

Närmare 100 tonfiskar mellan Sverige och Danmark märktes under årets tonfiske – och för några av landets sportfiskare var det årets givna höjdpunkt. Här nedan kan ni se när svenska Team Darwin drillar giganter.

Fiskejournalen har i flera artiklar uppmärksammat tonfisket utanför svenska västkusten, där bland annat vår medarbetare Martin Falklind varit med i hetluften, i syfte att få häftiga filmklipp. Några som redan nu hunnit klippa ihop lite material, och gärna delar med sig av det, är gänget i Team Darwin.

En gigant landas för märkning. Foto: Fredrik Aremyr

Med hela elva tonfiskar levererade till märkning de senaste fyra åren så börjar de få en viss rutin. De spelade alltså in äventyret, där bland annat Joakim Larsson får äran att drilla två giganter.
– De är hårda, vilket också syns på filmen. Det krävs riktigt grov utrustning för att få upp dem fort, intygar Joakim Larsson, som vill att fler svenska sportfiskare ska få uppleva samma sak.
– Jag hoppas att den kraftiga ökningen av tonfiskpopulationen är bestående, och att Sverige så småningom kan få möjligheter till ett kontrollerat sportfiske efter tonfisk, primärt på catch-and-release basis.

Tills dess får alla ni andra låta er inspireras av detta i stället:

Du kanske även gillar detta