Arrangörerna av tävlingen Sommargäddan/TheBig5 konstaterar att årets upplaga kan bli en riktig succé. Och det är den redan – trots att den inte börjat ännu. Trots att det är flera veckor kvar till startskottet så är redan över 200 lag anmälda. " /> Över 200 lag i Sommargäddan – missa inte att anmäla dig! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Mät dina krafter med team från hela Sverige i Sommargäddan! Foto: Martin Petersson
Över 200 lag i Sommargäddan – missa inte att anmäla dig!

Arrangörerna av tävlingen Sommargäddan/TheBig5 konstaterar att årets upplaga kan bli en riktig succé. Och det är den redan – trots att den inte börjat ännu. Trots att det är flera veckor kvar till startskottet så är redan över 200 lag anmälda.

Under måndagen hade 209 team anmält sig till Sommargäddan, som lockar med ett finare prisbord än någonsin. Sverige är indelat i 5 zoner, och hittills ser fördelningen ut så här: 48 team från Norr, 58 från Mitt, 38 från Väst, 35 från Öst och 21 från Syd.

– Rätt så bra spridning. Det finns inget tak på själva kvalomgången eftersom hela Sverige är spelplan, påminner tävlingsledaren Daniel Lövstedt.

Kvalet sker mellan 1 juni och 25 augusti, och finalen äger rum mellan 31 augusti–1 september. Det vinnande teamet i varje zon får fina priser från tävlingens sponsorer, plus en plats i finalen. Utöver zonvinnarna går ytterligare 5 wildcards till final. Anmälan är öppen fram till 27 maj klockan 23.59, så skynda dig att anmäla ert team om ni inte redan gjort det.

All information om tävlingen hittar ni här!

Läs om sportfisket i Vänern:

Så ska det unika laxfisket i Vänern räddas

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta