Tre månader kvar till Sportfiskemässan i Stockholm och nästan hela mässytan är bokad. Det tyder på ett växande intresse för sportfiske. " /> Redan rekordintresse för Sportfiskemässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Redan rekordintresse för Sportfiskemässan

Tre månader kvar till Sportfiskemässan i Stockholm och nästan hela mässytan är bokad. Det tyder på ett växande intresse för sportfiske.
Sportfiskemässan arrangeras för första gången på Stockholmsmässan. Det blir tre intensiva dagar 18-20 mars med flera nyheter. Bland dessa märks bland annat ”Kajaktorget” och den mycket efterlängtade ”Spinnfiskebanan”.

Notera datumen 18-20 mars i din almanacka!

– Det rekordtidiga intresset med över 90 procent av hallytan bokad ger en tydlig signal om det fortsatt växande intresset för fiske, säger Agneta Brunell, projektledare för Sportfiskemässan.
Fiskejournalen är som vanligt på plats vid stora scenen, där det kommer hållas föredrag av olika slag. Vi återkommer till våren med mer detaljer, men redan nu tyder det mesta på att Sportfiskemässan 2016 kommer bli en riktigt rolig upplevelse. Notera datumen 18-20 mars i din almanacka!

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Här ringlar den prisade fiskvägen fram. Foto: Göran Billeson
Här är fina fiskvägen som tog hem förstapriset

Att bygga fiskvägar förbi kraftverk och andra vandringshinder brukar applåderas av både sportfiskare och älvräddare. Nu framhåller även arkitekter satsningen på den nya fiskvägen vid Nykvarnsholmen i Linköping.

Sveriges Arkitekter i Östergötland har nämligen utsett fiskomlöpet vid vattenkraftverket Nykvarnsholmen till vinnare av årets arkitekturpris 2020. Detta är en av de största naturvårdssatsningarna i i Linköpings historia.

– Det är jätteroligt att det här spännande och viktiga projektet uppmärksammas av Östergötlands arkitekter. När det gäller vårt fiskomlöp var det självklart viktigt att det skulle vara vacker, men det primära för oss var att uppnå en biologisk funktion vilket vi lyckats med. En stor mängd fisk, bland annat asp, har vandrat genom fiskomlöpet under 2020, säger Ola Palmquist, affärsenhetschef för Vattenkraft på Tekniska verken.

Ur motiveringen går det bland annat att läsa:

”Nykvarnsholmen är ett positivt bidrag i Linköpings stadsmiljö med fokus på behov och värden för både människor och natur. På platsen möts natur, historia, pedagogik, teknik och estetik. Tekniska förutsättningar har vävts samman med värden för vistelse och ekologi till en helhet som respekterar och ansluter väl till sitt sammanhang”.

Du kanske även gillar detta