Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Regeringen anmäld för havsmiljöbrott

Miljöorganisationen Greenpeace anmälde på torsdagen den svenska regeringen till EU för brott mot art- och habitatdirektivet.
”Regeringen har i åratal försummat nödvändiga fiskeregleringar i marina områden som omfattas av EU:s områdesskydd Natura 2000. Om Sverige inte åtgärdar bristerna riskerar ovärderliga naturvärden utplånas och EU-kommissionen kan dra Sverige inför EU-domstolen.”
Så skriver  Greenpeace i sitt pressmeddelande i dag. Greenpeace menar att trots att vi nu vet att (storskaligt) fiske är  det allvarligaste hotet mot våra hav tillåts det i områden som vi har skyldighet enligt lag att skydda. Två exempel på där detta sker är utsjöbankarna Fladen och Lilla Middelgrund i Kattegatt.
För mer info klicka HÄR
Anders Nicander

Den svenska regeringen har anmälts till EU för havsmiljöbrott. (Foto: Anders Nicander)


Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta