" /> Regn och blanklax | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Regn och blanklax

”Faller regn, stiger lax” är en gammal sanning och mycket riktigt fick gårdagens busväder fart på laxen i södra Sverige. Från Lagan kommer den här sköna bilden på nystiget silver.
Ett riktigt busigt aprilväder med omväxlande ösregn och stora, dalande snöflingor drog in över Sydsverige i går. I regnet, på Gröningen i Laholm, stod Peter Gustavsson och kastade efter lax. I linändan satt en väl beprövad klassiker, ett Wigglerdrag och det visade sig fungera lika bra som många gånger förr.
Blanklaxen vägde sex kilo och var helt nykommen i ån, fortfarande med havslöss på kroppen.
Svenne Andersson

Peter Gustavsson från Laholm är en rutinerad fiskare och lurade blanklaxen med ett klassiskt Wiggler. (Foto: Hans Schibli)

Peter Gustavsson från Laholm är en rutinerad fiskare och lurade blanklaxen med ett klassiskt Wiggler. (Foto: Hans Schibli)

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta